Rok (ďábla)

 
Rok (ďábla).
Přestanu se dojímat nad tím, že ta moje malá holčička je už velká žena (rozměrově určitě!) a radši se trochu zamyslím nad tím, jak mě ten rok změnil. Protože jsem dost bystrá a inteligentní, jistě si z toho vezmu ponaučení a příště(?!?) budu zase o trochu chytřejší!
  1. Mimina a batolata jsou stejné jako kočky – dělají si, co chtějí - rsp. Nedělají to, co vy zrovna chcete.
  2. Rovnice : třicet puberťáků > jedno malé mimino neplatí. Po žádné hodině ve škole jsem nebyla tak schvácená jako po hodině s lezoucím Anýzem, se řvoucím Anýzem, s nespícím Anýzem, s nechtícím vůbec nic a nikoho Anýzem.
  3. Předsevzetí „budu stylová matka“ vezme za své pokaždé, kdy se ve 2 odpoledne dokopete převléct se z pyžama do tepláků.
  4. Nikdy neříkej nikdy! A nikdy neodsuzuj výchovné a jiné metody svých přátel či rodičů! Dojde totiž i na nejzásadovější a nejdrsnější matku, co ještě ráda usne v křeči držíc řvoucí dítě ve své (nikoli jeho) posteli a dělá to klidně i několik nocí (a vůbec ne výjimečně) za sebou.
  5. Křik nic nespraví, nezlepší a rozhodně nevyřeší. Sice se uvolní emoce, vypustí pára, ale křik křikem nevytlučete.
  6. Dětské písničky a říkanky jen tak z hlavy nedostanete. V těch nejmíň vhodných, nedej bože intimních chvílích, se vám v hlavě honí Čtyři stáli u postýlky, pátý těšil neplakej nebo Tam, kde v noci jasně svítí světlušky!
  7. Všechno jednou přejde. Dítě musí jednou usnout. Noc musí jednou skončit. Vy si jednou zvyknete na 5 hodin spánku a ani vám to nepřijde.
  8. Anomálie či nenormálnost je relativní. Kdo dřív neřval a měl, najednou řve a vy nevíte proč. Kdo jednou nespal a měl, najednou spí a vy se chodíte dívat (místo toho, abyste spali), jestli vůbec dýchá.
  9. Diskuse na internetu jsou na *****. Jediný poznatek z diskusí na emiminach a modremkoniku, který vám může nějak pomoci, je, že nejste jediní zoufalci na světě.
  10. Všechno má svůj čas. A času neporučíte. Stejně jako juniorce v 6 měsících nevštípíte, že už by v noci neměla vstávat, protože v chytrých knihách píšou, že už se to nemá. Že v 7 měsících by měla lézt a ne se jenom koulet či válet sudy. Nebo, že v roce musí vyběhnout životu vstříc a ne se nechat vodit za ručičky.
  11. Klidná matka, klidné dítě. Ale je to někdy teda FUŠKA!
  12. Žádná práce není důležitější než děti. Děti jsou naše nejdůležitější práce.
To poslední není ze mě, ale hodí se to. Asi si to napíšu pěkně velkým písmem na tabulku a dám si ji někam, kde pod tunou Anýzových hraček, nemytého nádobí a nevyžehleného prádla nezanikne.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fat boy slim

Teorie všeho

Bobule