Love story?

Love story?
Když vidím zprávy o mladících, co vešli do svojí třídy a všechno to tam postříleli, tak přemýšlím o tom, jestli zrovna ve své hlavě hráli jednu ze stupidních stříleček nebo jestli se od rána do večera dívali na americký akčňáky. Jestli to, že komiksová figurka vstane a jde bojovat i po 20ti násobném průstřelu všech částí těla, způsobí deformaci psychiky a vytvoří falešný pocit nesmrtelnosti?!?
Moc si z dětství nepamatuju, ale vím, že Simpsonovi jsme měli zakázané, aby nám to nekazilo vkus a místo toho jsem poslouchala neděli co neděli Makovou panenku na kazeťáku.
Pokud by mi Makovka zdeformovala psychiku, tak bych teď žila s nějakým labilním neschopným chcípákem, co je pětkrát týdně v hospodě. Anýz ji miluje, takže si klidně troufnu na psychologický rozbor jednotlivých postav. Maková panenka je fortelná ženská, co si vždycky ví rady. Klidně seřve i Měsíčka, když fňuká v trávě. Svoje postřehy si ověřuje u chytré makovice, co vypadá, že už pamatuje několik sezón, takže má úctu ke stáří. Ale vztahově? Už při seznámení Emanuel fňuká, že ho nikdo nemá rád, což Makovce z nepochopitelných důvodů imponuje a ujme se ho. Jeden moment mě vždycky úplně vyosí - Emanuel přiletí nalitej od jitrocele, a Makovka nejen, že se nezlobí, ale ještě ho láskyplně uloží a běží pro máček na spaní. Aby toho nebylo málo, při záchranné misi se ztratí a Emanuel místo toho, aby ji šel hledat, tak opět fňuká, až z toho usne! Divím se, že nějaká věhlasná feministka, třeba Olga Sommerová, nenatočila dokument o tom, co to tam ten Emanuel celých 13 dílů vyvádí.
Doufám, že Anýz nebude náchylnější a nevezme si Makovou panenku jako svůj vzor!
Deformaci psychiky snad způsobuje víc faktorů než jeden večerníček nebo pár akčňáků. Takže z těch dvou táborů, kde jeden hlasitě obviňuje média ze všeho zla na světě a druhý se hlásí spíš ke komplexnímu rozboru situace nebo osobnosti, si vybírám ten druhý.
Protože bych ze zpráv o Ornelle na super.cz musela být blonďatá a bezmozkoidní už dávno!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fat boy slim

Teorie všeho

Bobule